ЯК ОБРАТИ ІДЕАЛЬНУ ВЕСІЛЬНУ СУКНЮ?

Про ідеальну весільну сукню мріє кожна наречена, і це правильно. Без сумніву, весільне вбрання має бути бездоганним з багатьох міркувань.  Як весільний фотограф, скажу, що вибір сукні ще й надзвичайно впливає на те, якими вийдуть ваші фотографії! Я не буду нагадувати, що вдало підібрана сукня допомагає підкреслити красу, почуватися впевненіше, радісніше, комфортніше, бо я переконаний, ви це знаєте… Але часом, на жаль, буває так, що, ніби й знаючи все наперед, наречена обирає «не ту» сукню.  Результат – розчарування, а то й неприємні сюрпризи… І настрій тоді вже трішки не такий, яким міг би бути. 

Пропоную звернути увагу на декілька важливих моментів у виборі сукні, щоб вона справді була ідеальною для вас!

1. ОБИРАЙТЕ СУКНЮ, ЩО ПІДХОДИТЬ ДО ВАШОГО ТИПУ ФІГУРИ 

 

А головне - вашого розміру. Це перше і, напевно, відоме всім нареченим. Яким би красивим чи модним весільне вбрання не було, це не врятує ситуацію, якщо воно не підходить саме вам. Шукайте, поки не знайдете «наче спеціально на вас пошиту» сукню – зручну, не затісну і не надто вільну. Мені доводилось бачити, як сукня рвалася, коли наречена підняла руку чи порухалася не так, бо пошита занадто тісно, а тканина дуже тонка й делікатна.  Або ж нареченій доводиться раз за разом поправляти сукню, бо вона трохи завелика.  Це маленький, але неприємний нюанс. Тож спробуйте рухатись по-різному, коли обираєте сукню в салоні:  присісти, підняти руки, покрутитися… Це все буде актуально і для першого танцю.

2. ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА ТЕ, ЧИ ЗРУЧНО ВАМ РУХАТИСЯ В СУКНІ

 

Якщо мрієте про динамічні живі фотографії, то цей пункт для вас: варто обрати плаття без кілець. Так, з ними зручно, але вони не підходять для таких фото, оскільки виглядають неакуратно, коли їх видно, і не дозволяють рухати сукнею, як захочеться. Якщо ж ви зупинили вибір на платті з кільцями та вирішили зняти їх для післявесільної фотосесії, зверніть увагу, що сукня може стати задовгою, і вам буде незручно ходити. Також варто віддати перевагу легким тканинам у такому випадку, бо важкі сукні з мереживним чи надмірно оздобленим низом також не дають можливості зробити динамічні фото. Ще більше обмежують цю можливість плаття-рибки, в яких незручно бігати, крутитися і т. д. Тут фото з мого портфоліо - саме сукні такого плану, які дозволяють вільно рухатися, я вважаю, чи не найкращими :) 

3. ВИЗНАЧТЕСЯ, ЯКИЙ ОБРАЗ НАРЕЧЕНОЇ ВАМ БЛИЗЬКИЙ!

 

Якщо вагаєтеся щодо сукні, яка вам пасуватиме, можливо, обдумайте кілька образів. Тут важлива деталізація до дрібниць: яка має бути сукня, які аксесуари, яка зачіска? Лише після цього починайте пошуки, щоб чітко знати, що шукаєте, і не губитися серед  численних пропозицій. Дуже важливо, щоб обрана сукня підійшла й сподобалася саме вам, а не була куплена просто тому, що в салоні вас переконали, що це красиво/модно/робота знаменитого дизайнера/неймовірна ціна…  Перелік «спокус» можете продовжити самі, тому в пошуках ідеальної весільної сукні дуже важливо не втрачати здоровий глузд і вчасно включати критичне мислення.

4. РОЗГЛЯНЬТЕ ВАРІАНТИ ОРЕНДИ СУКНІ ТА КУПІВЛІ З РУК

 

Якщо вам важливо вкластися в певний бюджет, виділений на сукню, краще взяти вбрання в оренду чи купити з рук (у цьому, насправді, немає нічого страшного). Важливіше, щоб сукня була якісна, подобалася та пасувала вам. Якщо мова йде про оренду, фотограф зможе піти вам назустріч та провести післявесільну фотосесію якнайшвидше (наприклад, наступного дня чи через день після весілля), щоб ви вчасно повернули сукню. Це навіть плюс, що ви не будете відкладати цю зйомку на потім...

5. ОБИРАЙТЕ ЗАВЧАСНО, ЯК БИ ПРОСТО ЦЕ НЕ ЗВУЧАЛО 

 

Адже зал для весілля бронюють за рік наперед, то чому ж не виділити достатньо часу для вибору сукні? У поспіху можна не зауважити багато важливих деталей та недоліків. Важливо мати запас часу на примірку та прийняття рішення, мати можливість порівняти та обдумати. Якщо в салоні дозволено, то також обов’язково зробіть фото у сукні, яку приміряєте. Ви не тільки побачите, як виглядатиме вбрання на фото, а й, можливо, помітите деякі нюанси, на які не звернули уваги під час примірки. Це справді дуже ефективний спосіб для вдалого вибору весільної сукні.

Додам, що більшість фото взято з Pinterest та Google, окрім п. 2 :) Вони викорастані виключно для натхнення та прикладу, не з комерційною метою (першоджерело теж легко знайти в Pinterest). Дякую!