ГОЛОВНИЙ СЕКРЕТ ВЕСІЛЛЯ БЕЗ СТРЕСУ...

Знаєте, є одна річ, яка значною мірою визначає, як пройде весільний день, якою буде атмосфера свята та емоції найближчих гостей і звичайно ж, якими вийдуть фотографії… Це настрій нареченої!
Часом я приходжу вранці на зйомку весілля і бачу, що день лише починається, а наречена вже роздратована чи навіть зла, незадоволена чи засмучена, або ж просто стомлена і забігана через довгу весільну підготовку. В моїй голові з’являється думка «Ой ні, тільки не це», бо я розумію, якою складною буде для мене ця зйомка, та і загалом день. Хоча я зовсім не маю на увазі, що це стосується лише нареченої , звичайно, що і нареченого теж (просто зйомка, зазвичай, починається саме з її зборів). Та, як правило, чоловіки сприймають ситуацію простіше, коли виникають якісь нюанси. 
Тому ще раз скажу: я як фотограф, бачу, що настрій наречених дуже впливає на те, яким вийде свято, якими будуть фотографії – щирими, життєрадісними, емоційними, справжніми, чи, навпаки, штучними та нецікавими. Якщо це для вас також важливо, раджу приділити час тому, щоб готуватися до свого весілля також і емоційно, налаштуватися на позитив та гарний настрій.

Photo Credit: Pinterest (?)/ Laura Murray/ Chiara Ridolfi (ridolfi) - MyWed

Уявіть, що у весільний ранок у вас рветься сукня, або хтось випадково виливає на неї каву, чи наречений запізнюється на 1,5 год...А раптом ви впадете на красивій білій доріжці під час церемонії чи під час першого танцю, чи станеться ще якась неприємна річ дуже невчасно? Як ви зреагуєте? Це стане останньою краплею у тривалому стресі планування весілля чи ви знайдете сили сприйняти ситуацію з гумором і швидко знайти вирішення?! Звичайно, можна і потрібно ретельно все спланувати але…  Але весільний день, як і будь-який інший у нашому житті, може бути непередбачуваним і є речі, на які ми не можемо вплинути. На щастя, вибір, як ставитися до можливих неприємних ситуацій та і до всього іншого в день весілля, - за нами. Безумовно, підготовка до весілля – це дійсно стрес, а не лише приємне очікування. А якщо додати до цього ще й неймовірне хвилювання під час усіх церемоній весільного дня… Одним словом, варто правильно налаштувати себе, навіть якщо ви сильна особистість і, зазвичай, не схильні переживати через дрібниці.

Photo Credit: theimageisfound.com/ via A Swanky Affair

Отож, що ви можете зробити, щоб зберегти хороший настрій у день весілля?

 

1. Обдумайте важливі для вас деталі наперед!
Боїтеся, що зламається каблук? Купіть дві, а то й три пари взуття! Наприклад, білі туфлі і кольорові – і для фотосесії гарно, і вам хвилювання менше J Переживаєте про макіяж та зачіску, чи вдало обрали майстра? Не шкодуйте грошей на пробні варіанти! Переживаєте, щоб не забути слова, де це потрібно? Не страшно, можна зробити красиву відкритку з вашими словами і взяти з собою! Можна скласти список усіх таких «страхів» та хвилювань і пройтися по них, щоб це точно не стало вашою реальністю у святковий день! Додам, що це має сенс лише ДО весілля, у часі підготовки, а от прокручувати усе в голові у день свята не варто. Дуже добре підготувати всі ці пункти і забути про них, очікуючи вашого найщасливішого дня!

Photo Credit: Carrie Patterson Photography/ Esther Sun Photograph

2. Знайдіть того, на кого можна покластися!

Можливо, є щось, про що ви особливо переживаєте? Подумайте, з ким можна поділитися цим, поспілкуватися і попросити підтримки, якщо вона буде потрібна у відповідний момент. Хто підстрахує вас і скаже: «Все добре, не хвилюйся! Зараз усе вирішимо!». Можливо, це буде ваша мама чи дружка, хтось, хто бере участь в організації свята і буде поруч з вами. 

Photo Credit: Vue Photography/ Lora Grady Photography/ Sonlight Imaging

3. Викиньте з голови списки та просто розважайтеся!

Танцюйте під улюблену музику, спілкуйтеся з гостями, фотографуйтеся, будьте щирими і не забудьте, що смачний святковий стіл і для вас також ;) В день весілля вже не має значення, чи забули ви щось зі списку  чи ні. Я чесно скажу, що коли наречені насолоджуються святом, то воно проходить класно для всіх! Саме ви - у центрі вашого святкування, ви створюєте настрій і тому так важливо, щоб ви насолоджувалися кожною хвилиною! А якісь непередбачувані нюанси, якщо вони й виникнуть (що малоймовірно, бо велика частина наших хвилювань таки безпідставна), ви потім будете згадувати з посмішкою!

Photo Credit: Matilda Söderström Photography/ Erich McVey Photography/ Onelove Photography

Я знаю, що ці речі можуть здаватися простими і банальними, але я бачив наречених, яким не подобався весільний макіяж, або ж вони не подбали про другу пару туфель (хоча так, це так часто пишуть у порадах нареченим!!!) і це не додавало хорошого настрою. Як фотограф я завжди хочу, щоб фотографії з кожного весілля були життєрадісними, динамічними, щирими, а для цього саме свято має бути таким, ваш настрій має бути таким! Тож надіюся, ви таки скористаєтеся порадами, які так часто дають нареченим і нехай ваш весільний день буде безтурботним!