ЯК ПІДГОТУВАТИСЯ ДО ЗИМОВОЇ ФОТОСЕСІЇ?

В наш час все більше пар обирають святкувати  весілля взимку. Звичайно, фото серед засніженого лісу чи міста в святкових вогнях з різдвяним декором, неймовірні образи нареченої у м’якому хутрі, особлива атмосфера та оформлення… Хтось просто мріє про таке казкове зимове весілля!!!  І справді, усі зимові весілля, які мені доводилося фотографувати, були неповторними! Також приємним бонусом є можливість отримати знижку на різні весільні послуги в менш популярний сезон (на фотозйомку в тому числі) та легше організувати усе…  

Photo Credit: Alicia King Photography, Image by Dominika Bronner, Brinton Studios, Blackbird Photography and Design

Та потрібно сказати, що весільна фотосесія взимку може стати справжнім випробуванням, як для наречених, так і для весільного фотографа. Отримати гарний результат не так просто, тут грає роль і погода, і ретельна підготовка пари. Не кожні наречені готові пройти таке випробування, але якщо ви налаштовані на красиве зимове весілля та фотосесію, поради у цій статті будуть вам корисними!

 

1. Подбайте про те, щоб було тепло!

Думаю, тут навіть не потрібно говорити, чому варто ретельно готуватися, враховуючи особливості нашого клімату і мінливу погоду. Зимова прогулянка і так, зазвичай, коротша, ніж влітку, а якщо вам буде ще й холодно, то зробити достатньо гарних кадрів буде складно. Теплі колготи та взуття, шубка, шарфи, шапки та рукавиці, можливо, парасолька  – усе це потрібно мати, хоча б, щоб просто зігрітися в процесі зйомки. Можна заздалегідь продумати цікавий образ наречених, доповнивши його теплими й красивими святковими аксесуарами. Ще додам, що може пригодитися теплий плєд, маленька грілка для рук, теплі напої в термосі (звичайно, це залежить від того, де саме планується зимова зйомка). Але як би там не було, нареченим не до емоцій, почуттів та романтики, коли зуб на зуб не попадає від холоду… Тож раджу не нехтувати здоров’ям і подбати про всі деталі, щоб вам таки було тепло! До того ж, це неймовірно затишно та гарно виглядає на фотографіях :)

Photo Credit: Anastasiya Belik/ Gee | KnotsVilla/ Joe Crosby/ Pinterest

2. Уважно обирайте місце для зйомки!

Не буду прикрашати і скажу, що фотосесія зимою має і багато мінусів. Наприклад, ви уявляли красиве засніжене місто (як на гарних картинках в pinterest), а в реальності все сіре, моментами брудне, сніг став болотом… Щоб не розчаруватися у своїх очікуваннях, потрібно обрати ідеальне місце для зйомки, потратити час на те, щоб побувати там. Це можна робити самим, попередньо порадившись з фотографом. Наприклад, обираючи зйомку на природі, де мало людей, ви отримаєте білосніжний сніг та красивий пейзаж. Звичайно, за умови, що погода до та на момент зйомки цьому сприятиме.

Photo Credit: Lake Louise Wedding Photographers/ Justine Milton

3. Будьте гнучкими в плануванні!

Фотосесія взимку ускладнюється ще й тим, що день коротший і світлих годин для зйомки не так багато. Тож якщо у вас запланований повноцінний весільний день і є бажання також отримати якісні художні кадри, замовляйте пакет з після весільною фотосесією. Ви зможете запланувати таку зйомку з врахуванням погоди у світлий час доби, щоб отримати бажаний результат! Я завжди кажу, що весільна фотосесія буває раз у житті, тому можна відштовхуватися від того, що нам потрібно для зйомки і спробувати взяти вихідний на роботі на цей один день, якщо є така потреба ;) 

Photo Credit: Helen Cawte Photography/ AK Studio & Design/ JAMES FROST

4. Підготуйте план Б!

Погода взимку буває непередбачувана, тому варто скласти разом з фотографом основний та запасний маршрут. Це варто зробити ще й для того, щоб ви почували себе впевнено, не засмучувалися через те, що десь фотосесія йде не так, як планувалося. Коли взимку надворі сиро, мокро та сіро, завжди можна підшукати красивий інтер’єр з особливою атмосферою для ваших фотографій! Мати запасний план особливо актуально, коли часу для зйомки мало і жаль витрачати його на те, щоб придумати, куди ж піти...

Photo Credit: Rahel Menig Photography/ Boone NC Photographer Wayfaring Wanderer/ Pinterest

5. Обдумайте стиль та деталі вашої фотосесії!

Я завжди раджу робити особливий акцент у фотосесії на почуття та емоції, робити кадри, в яких нема зайвого. Але водночас розумію, що зима – це час, коли все довкола біле, сіре, непримітне, тож, можливо, варто подбати про яскраві елементи. І обдумати, як ви бачите свої фотографії – у місті чи на природі, у затишному ресторані чи надворі серед снігу? Чи подобаються вам наречені у в’язаних шарфах, рукавицях, плєдах чи ближче до душі класика? Адже для когось декорована фотозона серед лісу і пікнік на снігу – це дивно та не по-справжньому, а для когось – саме такі фото є мрією (хоч тут також залежить від майстерності та професіоналізму того, хто створює для вас цей декор)…Одним словом, визначтесь, що вам подобається у зимових фотографіях  та зробіть все можливе, щоб отримати такий результат!

Photo Credit: Tony Asgari/ Jacque Lynn Photography/ Alicia King Photography 

Підсумую: весільна прогулянка взимку – надзвичайно примхлива, до неї потрібно ретельно готуватися. Чудо може статися, а може і ні, погода може бути ідеальною, а може підвести, як і інші обставини,  тому постарайтеся підстрахуватися і продумати інший варіант розвитку подій про всяк випадок. За бажання та гарної підготовки, можна отримати неймовірні весільні фото у будь-яку пору року, в тому числі і взимку!

Дякую, за те, що прочитали цю статтю :) Надіюся, ці поради будуть вам корисними! А якщо у вас ще є запитання чи ви хотіли б замовити зимову весільну фотосесію  – звертайтеся!